Европейският съюз трябва незабавно да върне конфискуваните активи на Русия. За това

...
Европейският съюз трябва незабавно да върне конфискуваните активи на Русия. За това
Коментари Харесай

Русия си иска незабавно конфискуваните активи от ЕС

Европейският съюз би трябвало неотложно да върне конфискуваните активи на Русия. За това настоя представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от ТАСС.

Тя напомни, че страните от Европейски Съюз са прибягнали до " заграбване на замразени средства и имущество на съветски жители за предаването им на режима в Киев " и по този метод са желали да прикрият сходни дейности като законни.

" В същото време е явно, че сме очевидци на крещящ стопански обир от страна на Европейския съюз ", акцентира Захарова.

" Що се отнася до съветската позиция, тя е елементарна и ясна. Европейският съюз би трябвало, несъмнено, неотложно да върне откраднатите активи на законните им притежатели - съветски жители, компании и народа на нашата страна ", безапелационна бе тя във връзка вероятното разпределяне на средства от бюджета на Европейски Съюз за финансиране на Украйна.

Вчера ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи, че ЕК е предложила да се запазят 50 милиарда евро от еврофондовете за Украйна за идващите четири години под формата на грантове и заеми.

Съгласно проектите на Брюксел Киев ще получи тези средства в добавка към 30-те милиарда евро, които към този момент са му отпуснати от февруари 2022 година насам.

Шефът на Европейската комисия разясни, че в сегашния бюджет на Европейски Съюз няма такава сума и прикани всички страни да създадат спомагателен принос за задачата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР